Over Ronald Brugman

Foto galerij

Basis opvoed cursus

De Basis opvoed cursus bestaat uit 8 praktijklessen van 1 uur.

Deze cursus is het vervolg van de Puppy cursus, ook honden die de Puppy cursus niet gevolgd hebben en ouder zijn dan 6 maanden ( jonge hondenfase ) komen in aanmerking voor deze cursus. Tijdens de praktijklessen zult u gedurende de eerste 5 lessen de nieuwe commando’s uitgelegd krijgen, welke u dan thuis kunt oefenen. De tweede helft van de cursus wordt dan benut om alle nieuwe commando’s in de praktijk te brengen zodat er lekker getraind kan worden.

In uw cursusmap zit een duidelijke beschrijving van deze commando’s en de doelstellingen in deze training. Nieuwe commando’s zijn o.a. “blijven op afstand” , “kom voor“, “aan de voet sturen“ , het “sta“ commando en het “betasten“ tijdens het uitvoeren van positie commando’s zoals “zitten“ of “liggen“, uw hond mag dan niet opspringen. Les 7 wordt er een proef examen afgenomen, zodat de trainer kan beoordelen hoe de vorderingen van u en uw hond zijn. Op basis van dit examen wordt de week erop de cursus afgesloten met het uitreiken van het certificaat en wat lekkers voor de honden.

Vaak zijn de honden die aan de Basis opvoed cursus deelnemen volop in de puberteit ( = jonge hondenfase ). Onder invloed van hormonen en de groei naar volwassenheid verleggen de honden hun interesses en prioriteiten…..! Het motto van de hond is dan vaak “ ik hoor het wel, maar doe het lekker niet “. Consequent zijn, grenzen aangeven en de “puber” minder vrijheid geven, dragen er toe bij dat u de hond onder controle blijft houden.

Toch blijft hij of zij puber, hierdoor zullen de resultaten in de training soms niet gelijk zijn aan het verwachtingspatroon van de baas. Door te accepteren dat uw hond aan het puberen is en dat het qua training ( en opvoeding thuis ) soms wat minder gaat, maakt dat u uw hond leuk blijft vinden, laat u zich hierdoor vooral niet laat ontmoedigen!