Over Ronald Brugman

Foto galerij

Wetenswaardigheden & Tips

Wist u dat:

Er in de Haarlemmermeer mogelijkheden zijn om uw hond door een Hondenuitlaatservice uit te laten. Wellicht iets voor uw hond???

Informatie:

Hondencentrum Lin’s Dogs & Doggy’s
Venneperweg 151
2153 MA Nieuw-Vennep
Tel: 06-27510807
Voor afspraken: linsdogsendoggy’s.nl

====================================================================================

Er in Beverwijk een prima “ Speurhonden Instructie School ” is. Samen met uw hond als team bezig zijn. Dat een goed algemeen appèl over uw hond een minimale vereiste is.

Dat speuren voor uw hond ontzettend leuk is! Meer informatie:

Cor Oldenburg
Heeft u belangstelling, u kunt een folder over speuren bij mij krijgen!

====================================================================================

Uw hond in diverse “ Attractieparken & Dierenparken ” welkom is! Hieronder een lijstje, dat misschien niet helemaal volledig is, maar het bevat wel de bekendste attractie- en dierparken waar uw hond wel welkom is.

Attractieparken:Dierenparken:

Duinrell - Wassenaar ( tegen vergoeding )Zee-aquarium - Delfzijl
Sprookjespark - ZuidlarenDolfinarium - Harderwijk (hondentoilet aanwezig)
Verkeerspark - AssenZee-aquarium - Bergen aan Zee<
Duinen Zathe - AppelschaVogelpark Avifauna - Alphen aan de Rijn
Sybrandy’s Pretpark - OudemirdumDierenpark - Amersfoort
Ponypark - SlagharenOuwehands Dierenpark - Rhenen *
Avonturenpark - HellendoornDierenpark - Born
Koningin Julianatoren - ApeldoornBurgers Dierenpark - Arnhem **
Sprookjeswonderland – EnkhuizenDe Keukenhof - Lisse
Drievliet – RijswijkPretpark “ De Valkenier ” – Valkenburg
Pyramide van Austerlitz – WoudenbergSprookjesbos - Valkenburg
Het Rosarium – Doorn
Tivoli - Berg en Dal
Land van Ooit - Drunen
Droomkasteel - Heerlerheide

* Hier zijn bovendien hondenrestaurants met water, brokken en zelfs hondensnacks.

** Hier is uw hond niet toegestaan in de Bush en de Desert.

In het Safaripark “ De Beekse Bergen ” te Hilvarenbeek mag uw hond niet naar binnen. Er zijn wel kennels aanwezig waar u – tegen betaling -, uw hond tijdens uw bezoek kunt achterlaten. Voor alle genoemde parken geldt dat uw hond gratis mee mag, mits aangelijnd. En.....vergeet u het poepschepje en zakje niet!!!

====================================================================================

Traplopen niet schadelijk is voor uw hond, tenzij uw hond het bekende voordeurbelsyndroom heeft en dus de trap naar beneden afvliegt! Deze grote piekbelasting zorgt er voor dat bijvoorbeeld de ellebogen en heupen grote schokken moeten opvangen. Zolang uw hond normaal de trap afloopt dit een rechtlijnige beweging is die binnen de bewegingsmogelijkheden van uw hond valt.

Het laten spelen met andere pups / honden, of achter een bal aan rennen en er voorbij schieten en daarna vlug omkeren, een veel grotere belasting met zich mee brengt, terwijl we dat eigenlijk min of meer goedvinden zonder erbij te denken wat dit voor (over) belasting van het bewegingsapparaat vergt.......!!!

====================================================================================

Reuen 15% meer spiermassa hebben als teven onder invloed van het hormoon testosteron, en u nu gelijk weet waarom dit in de humane sport als doping wordt gebruikt.........

====================================================================================

Klinisch herstel ( hetgeen wat wij op het oog waarnemen ) sneller gaat dan het echte herstel. Dat uw hond bijvoorbeeld na kreupelheid minimaal twee weken extra tijd nodig heeft om volledig te herstellen en er dus weer echte belasting mag plaatsvinden.

====================================================================================

Als u vlooienbestrijding serieus wilt aanpakken u niet alleen uw hond dient te behandelen. Vooral tijdens de “ broedpiek ” in de zomer is het belangrijk dat u dagelijks stofzuigt. Behandel ook de stofzuigerzak door bijvoorbeeld wat vlooienpoeder in de stofzuigerzak te doen, zodat opgezogen vlooien gedood worden. Verschoon het plaid in de auto, waar uw hond opligt regelmatig, ook andere broeiplaatsen, zoals vaste ligplaatsen van uw hond b.v. kleedjes e.d. dienen regelmatig verschoond te worden.

Een vlo zeer hardnekkig is;

  • ze maanden kunnen overleven zonder voedsel,
  • ze enorm “ drukbestendig ” zijn en dus goed bestand tegen het bijten en krabben van uw hond,
  • hun voortplantingssnelheid en bijtaktiviteit sterk worden verhoogd bij warmte ( dus ook warme huiskamers s’ winters ),
  • ze moeilijk zijn te vangen door hun snelheid en grote sprongen.

Antropomorfisme, het vermenselijken van dieren betekent, en wij daar, als mens, heel goed in zijn....., onze honden en hun gedrag ook daar toe bij dragen, omdat hun lichaamshouding en mimiek ons er vaak van overtuigen dat zij werkelijk overstuur of beledigd zijn, door iets wat wij gedaan of gezegd hebben.........!!

====================================================================================

Wolven zeer efficiënte , genadeloze “moordenaars” zijn, zeer goed in staat om te doden. Dat ze dat ook wel moeten om te kunnen overleven. Dat ze als pack/roedel soms dagen achtereen in een bepaald tempo lopen, waarbij slechts af en toe gestopt wordt om te rusten. Dat de wolven aan het einde van zo’n vermoeiende tocht, nog in staat zijn hun slachtoffer te doden, ondanks dat deze vele malen zwaarder is dan hun eigen lichaamsgewicht.

Een hongerige volwassen wolf wel 22 kilo vlees binnen 24 uur kan eten!!!

Het gebit van de wolf en uw hond identiek is. Met andere woorden; die schattige, wollige poedel die op schoot ligt te slapen een “moordenaar” is met een volmaakte uitrusting. Uw hond gedomesticeerd is, en in een relatief beperkte en comfortabele omgeving gehouden wordt, en tevens goed gevoed wordt -en in vele gevallen zelfs overladen wordt- ,waardoor de instincten om te doden niet geprikkeld worden. Maar uw hond wel degelijk in staat is om te doden , mocht deze onder invloed van interne motivaties
( honger ) hiertoe geprikkeld worden...........

====================================================================================

Als je naar de website www.databankgezelschapsdieren.nl gaat kun je zo het chipnummer van een vermist dier intikken. Je krijgt dan de informatie wat voor dier het is, of het vermist is en welke telefoonnummers er gebeld moeten worden. Tik maar eens de code 985120013304771 in, je ziet dan onze kat Pluis genoemd en twee telefoonnummers en dat ze niet vermist is. Het werkt dus vrij simpel, op het moment dat je je huisdier laat chippen, moet je deze officieel laten registreren bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. ( 0900-4040456 ). Je krijgt dan een bevestigingscertificaat thuis gestuurd dat je huisdier geregistreerd op jouw naam staat.