Over Ronald Brugman

Foto galerij

Gevorderden training

De Gevorderden cursus bestaat uit 8 praktijklessen van 1 uur. Deze cursus is een vervolg op de Disciplinecursus. Tijdens deze Gevorderden cursus zult u en uw hond zich moeten toeleggen op een pittige training, waar zowel van baas als hond een behoorlijke inzet wordt verwacht.

U kunt hierbij o.a. denken aan het apporteren, het los uit zicht, de oefening terug plaats, de commando’s sta, zit en af of down, zowel aangelijnd als los, het staan en betasten en het gebit tonen. Gedurende deze training zal ik ook regelmatig aandacht besteden aan motivatie training, met name gericht op de hond, zodat deze de training echt leuk blijft vinden! Denk hierbij aan diverse spelletjes op een dusdanige manier “gespeeld” dat er ook i.v.m. de rangorde verhoudingen verantwoord met de hond wordt omgegaan.

In deze Gevorderden training zullen we naar het G&G1 niveau toe werken. Afhankelijk van het niveau van de groep en de wensen van de cursisten, kiezen we gezamenlijk voor bijvoorbeeld de terug plaats oefening. Pas als deze oefening goed wordt beheerst door de combinatie, zullen we aan een volgend onderdeel beginnen, bijvoorbeeld het apporteren of de uitzicht oefening.

Uiteraard zullen we als de cursus vordert meerdere oefeningen tijdens een lesuur gelijktijdig uitvoeren. Mijn ervaring leert dat we beter één oefening 100% kunnen doen, waardoor de honden beter en uiteindelijk dus netter zullen presteren, dan vanaf het begin kiezen voor het gehele programma, en dit dus uiteindelijk ten koste zal gaan van het netjes uitvoeren van de oefeningen en de commando’s.

Het kan dus voorkomen dat u aan het einde van de 10 weken (nog) niet op het niveau, welke gelden voor een officieel G&G examen, bent. Kortom: u krijgt op een afwisselende, motiverende wijze, uitleg over de training, trainingsmethodieken, waarbij ook het plezier in het volgen van de training voor zowel baas en hond centraal blijft staan.