Over Ronald Brugman

Foto galerij

Gedragsbegeleiding

Wanneer hulp vragen?
Wanneer is het verstandig om een gedragsbegeleider in te schakelen? Als gedrag van een hond blijvend problemen oproept in het gezin en een gewone gehoorzaamheidscursus niet voldoende helpt, is speciale begeleiding van hond en gezin door een ervaren gedragsbegeleider vaak een uitkomst.

Op cursussen is dikwijls maar weinig mogelijkheid om aandacht te besteden aan individuele problemen. Bovendien kunnen honden die het op de training ‘best aardig doen’ lastpakken thuis zijn. Vaak is de plaats van de hond in het gezin en de inconsequente omgang van de verschillende gezinsleden met de hond een bron van onduidelijkheid voor de hond, hetgeen zich uit in ‘lastig’ en dus ongewenst gedrag. Vaak vindt er via dierenartsen ( zie referenties ) doorverwijzing plaats.

Wat doet de gedragstherapeut?
Gedragsbegeleiders of gedragstherapeuten zijn geschoold in het doorgronden van meer gecompliceerde probleemsituaties met honden en kunnen in korte tijd een diagnose stellen en samen met de eigenaar een plan tot verbetering opstellen. De gedragsbegeleider komt bij u thuis om in alle rust het probleem te bespreken en te bekijken welke aanpak kan leiden tot het verminderen of verdwijnen van het probleem. Soms zijn het kleine zaken in de omgeving van de hond die bij een goede aanpak het probleem snel doen verdwijnen, soms zijn de oorzaken ingewikkeld en is langdurige begeleiding noodzakelijk.