Over Ronald Brugman

Foto galerij

Puppy training

De training voor de puppen bestaat uit 8 praktijklessen van 1 uur.

Tijdens de praktijklessen zult u per week een nieuw commando uitgelegd krijgen welke u dan thuis kunt oefenen. We beginnen met aandachtsoefeningen, vervolgens de positie commando’s zoals “zitten”, “liggen” en het “gebit tonen”.

Het “hier komen” als de baas roept, uiteraard zal de moeilijkheidsgraad per les verhoogd worden, uw pup moet uiteindelijk uit de groep met andere pups geroepen worden en dient dan voor zijn baas te kiezen. Ook wordt er een aparte oefening “spelen” aangeleerd, hoe speel je verantwoord met uw pup en waarom is deze aparte oefening zo belangrijk. Verder is er een les “tafeltraining”, uw pup komt op bezoek bij de “dierenarts“, wat mag wel en wat mag niet, u kunt hierbij denken aan optillen, springen, in en uit de auto en traplopen en achter stokken en ballen aanrennen. Verder wordt er in deze les stilgestaan bij de vachtverzorging van uw hond, vlooien, wormen en teken komen dan aan de orde.

Ook zal er een les worden gewijd aan “reacties op nieuwe indrukken“. Met behulp van pionnen, zeil, paraplu’s en plastic zakken op het veld gaan we kijken hoe uw pupje op nieuwe indrukken zal reageren en vooral hoe de baas in dit soort gevallen op eventuele schrik moet anticiperen. De laatste les wordt afgesloten met een spelelement, het uitreiken van het certificaat en wat lekkers voor de puppy's.