Over Ronald Brugman

Foto galerij

Referenties

Indien u wenst kunt u zich voor referenties omtrent mijn trainingen en gedragsbegeleiding wenden tot een van de onderstaande adressen:

Dierenarts IJ. Van Rijn
Dhr. IJ. Van Rijn
Dr. Van Haeringenplantsoen 9
2151 AS Nieuw-Vennep
Tel  0252-674023

Dierenkliniek Lussing
Mevr. M. Lussing
Reina Prinsen Geerligsdreef 11
2135 HR Hoofddorp
Tel  023-5613493

Dierenartsenpraktijk De Wetering
Dhr. R. Visser
Rembrandt van Rijnsingel 33
2371 RB Roelofarendsveen
Tel  071-3312540

Dierenartsenpraktijk C. Harder
Mevr. C. Harder
Wagenweg 100
2012 NH Haarlem
Tel  023-5315301

Speurhonden Instructie School “SIS”
Hoofd Instructie Dhr. Cor Oldenburg
Voorweg 49
1969 MD Heemskerk

Heeft u belangstelling, u kunt een folder
over speuren bij mij krijgen!

Faculteit Diergeneeskunde Utrecht
Yalelaan 1
( naast Academisch Medisch Centrum Utrecht )
3584 CM Utrecht
Tel  030-2539000
Fax 030-2537727
www.uu.nl

====================================================================================

In oktober ben ik gestart met de training met mijn jonge hond, een Lagotto Romagnolo, bij de hondenschool van Ronald Brugman. Deze hondenschool was mij aangeraden door verschillende mensen. Ronald Brugman bleek het logo van zijn hondenschool waar te maken: een positieve trainer, die hond èn mens in z’n waarde laat. De sfeer in de groep was ontspannen, alhoewel alle gehoorzaamheidsoefeningen aan bod kwamen en van mij en mijn Lagotto verwacht werd dat we serieus meededen. Ronald maakte mij bewust van de hond en mijn eigen gedrag en vertelden hoe het wèl moest. Net als veel nieuwe puppy bazen was ik onzeker of ik het allemaal wel goed deed en daar speelde Ronald goed op in. Na deze cursus, de smaak te pakken gekregen, ben ik doorgegaan met de Basis opvoed cursus en daarna de Discipline cursus. ( Direct door naar een Gevorderdencursus was geen optie, de Lagotto-pubertijd liet dit niet toe…) Ook in deze cursus was, naast alle nieuwe oefeningen uit het programma, het motto van de trainers voor mij: “ heb vertrouwen in je hond, in jezelf en vergeet vooral niet om lol samen te maken “. We zullen doorgaan, dacht ik bij mezelf… Na 10 lessen Discipline helemaal klaar voor de Gevorderdengroep dus! Deze Gevorderden cursus heb ik maar liefst drie keer gevolgd. Met m’n hond werken vond ik geweldig, je traint de fysieke en geestelijke conditie èn het appèl op je hond gaat met sprongen vooruit. Daarbij was het ook erg gezellig, zo op de zaterdagmiddag! Het einde van elke cursus, de laatste les, was koffie/thee met wat lekkers tijdens de diploma uitreiking…

Mijn ervaring met de hondenschool van Ronald Brugman zijn erg positief. Professionele trainer met veel ervaring, altijd bereikbaar voor vragen en problemen. Geen competitieve sfeer tussen de cursisten, voor elk ras en elke ‘soort eigenaar’ zag ik waardering. Binnenkort krijgen wij een tweede pup. We staan al ingeschreven voor de puppy groep…

Fabienne

====================================================================================

Ik heb alle 4 de trainingen bij Ronald Brugman met veel enthousiasme gevolgd.

Toen mijn pup Bhodi 11 weken oud was, begon ik met de Puppy Cursus. De basis commando’s, die zo makkelijk lijken om even te leren, worden keer op keer herhaald en zo getraind.

Al na de 2e les werd ik zowat het veld opgesleurd door Bhodi, zo veel zin had

hij erin om met al zijn leuke puppyvriendjes te mogen “spelen”.

Zelf vond ik het erg leuk om op deze manier een uur per week met Bhodi bezig te zijn, je leert het karakter van jouw hond echt kennen, de band wordt sterker en je merkt hoe prettig het de rest van de week is om elkaar “te verstaan”.

Dit heeft alles te maken met de manier waarop Ronald les geeft en je hierin begeleidt:

  • Hij observeert en geeft elke les weer bruikbare tips hoe je de signalen die jouw hond geeft op de juiste manier leert te zien.
  • Waar je moet corrigeren of motiveren, en op welke manier je dit het beste kan doen.
  • Hoe je de basiscommando’s thuis aan je hond leert.
  • De lichaamstaal van je eigen hond leert te begrijpen.
  • Het gedrag/karakter van je hond in interactie met andere honden herkent.

Je geeft je hond vertrouwen, zekerheid en stabiliteit waardoor hij alleen maar gewoon een blije, spontane, vrolijke en ontspannen hond mag zijn die zich veilig en beschermd in ‘zijn roedel” voelt met jou als roedelleider!

Duidelijkheid, rangorde, rust. De hondentaal om te kunnen functioneren en in balans te zijn.

Ronald leert je die taal van je hond, die echt anders is dan van de mens.

Het gaat vaak om hele simpele signalen. Maar cruciaal als je ze leert te zien en juist kan handelen naar je hond, waardoor hij je gaat begrijpen.

Als groot vergelijk wat een cursus voor jou en je hond doet, zie ik bij het zusje van mijn hond Bhodi. Zij heeft geen cursussen gevolgd en de honden zijn identiek in karakter maar compleet anders in gedrag: luisteren naar commando’s, goed gedrag vertonen, rustig lopen aan de riem, het volgen en voorkomen bij loslopen, en zich (mis-)gedragen in huis.

Wat je erin stopt, krijg je terug!

Een uurtje les bij Ronald in het weekend, elke dag even 10 minuutjes de geleerde commando’s herhalen (wat ik vaak aan het begin van mijn dagelijkse rondje bos doe, dan is ’t maar weer gebeurt!) en je hebt voor de rest van zijn leven een hele gelukkige hond en je trouwste maatje!

Monique van Nee

====================================================================================

Beste Ronald,

Vorige week is er een vergadering geweest van de ouderraad en de leidsters van "de Glijbaan". Hier werd o.a. de thema-avond van 12 oktober geëvalueerd. Iedereen was erg enthousiast over jouw verhaal. Er zijn ook veel ouders geweest die dit achteraf bij de leidsters hebben gemeld. Juist mensen die zelf geen hond hebben en aanvankelijk dachten "heb ik wel iets aan die avond" waren heel positief.

Mede namens jouw verhaal werd de avond een succes en wij willen je daar nogmaals voor bedanken!

Vriendelijke groet,
Frederike Hoogendijk – voorzitter Ouderraad Peuterspeelzaal De Glijbaan.